РОЛО ВРАТИ

Алуминиумски термоизолативни врати изработени од ламели со ширина од 50 мм. Дебелината на профилираниот алуминиум е 1 мм, а дебелината на ламелата 23 мм. Средината е исполнета со полиуретан со што се обезбедува добра термоизолација. Роловратите се управувани од т.н. алуминиумски водичи кои имаат вградени гумени рачки за диктување. Долната страна на задната ламела е целосно оградена со гума, која создава вакум на површината и спречува продор на прашина и воздух. Стандардните бои се бела и сива, а може да се офарбаат и во боја по желба. Врвната технолошка изработка обезбедува високо ниво на заштита и долготрајност и спречува оштетување од сонце, дожд, снег и други надворешни влијанија.

Алуминиумски врати со полиуретан

Алуминиумски профил на ламела

Начин на придвижување и дополнителна опрема

Електормоторите за вратите поседуваат секакви неопходни атестови. Врвната електроника која ја вградуваме овозможува максимален комфорт и сигуност при користењето. Моторот е со мали димензии и работи бесшумно. Автоматски ја заклучува вратата. Има вградени крајни прекинувачи. Покрај далечинските команди постои можност за доградба на тастер за прекинување. Во случај на прекин на електричната енергија, вратите се деблокираат и се отвараат рачно.