Ramplast Профили

Зошто Ramplast?

Повисока термичка и звучна изолација
Структурата на профилот со 4.5 и 6 изолациски комори во комбинација со LOW-E термоизолационото стакло резултира со намален коефициент на термички трансфер и до 1.24 W/m2K запечатени со 2 или 3 реда на дихтунзи, со можност за единечно, двојно или тројно застаклување.

Висока механичка потпора
Употребата на 1.5 мм арматура од галванизиран челик обезбедува ригидност и механички отпор при операции.

Палетата на бои вклучува бела, златен даб и махагон.

Ramplast профилите претставуваат органска смеса од калциум и цинк, без присуство на олово и калај, кои се токсични за човечкото тело и околината.

Ramplast профили: Ecotherm, EcoTherm Plus, Ecolux.

Ecotherm

Ecotherm сериите се дизајнирани во основа за одржување на компактен систем на висока термичка и звучна изолација.

EcoThermPlus

EcoThermPlus се доградба на претходната Ecoterm серија и претставуват компактен систем кој обезбедува висока термичка и звучна изолација.

ExoLux

ExoLux серијата е премиум 70мм длабочински систем со исклучителни термички и звучни изолациони параметри, дизајнирани со заоблени рабови и компактни димензии.