Профили за Прозорци

bluEvolution 92

Оптимизиран профил со шест комории и вградена длабочина од 92 mm кој овозможува многу добра топлинска и звучна изолација, како и одлична енергетска ефикасност. На овој состав bluEvolution оди исклучиво тројно стакло. Во комбинација со профил со висина од 118 mm има одлични соларни придобивки.

Со овој систем можно е да се добие коефициеент на премин на целиот прозор Uw = 0.83 W/m²K.

bluEvolution 82

Профил кој се состои од шест комори и вградена длабочина од 82 mm. Со овој профил, имаме можност за избор на стандарден систем за запечатување и додавање на дополнително средно запечатување. Оваа генерација на профили прифаќа застаклување до 52мм, и ако ја користите врската со леплива лента, можно e да се застане до 54 mm.

Технички профил спецификации (Uf):

MD (дополнително средно запечатување): Uf = 0,98 W / m2K

AD (стандардна со две запечатувања): Uf = 1,1 W / m2K

Brügmann bluEvolution: 82 Alu

Ова е профилот bluEvolution со вградена длабочина од 82mm, како и стандардниот профил bluEvolution 82, но со додавање на алуминиумски навлаки од надворешната страна.

Со овој состав можно е да се добие коефициент на пренос на топлина на целиот прозорец на Uw = 0,74 W / m2K

Streamline (SL)

Streamline е профил кој доаѓа со пет или седум комори, вградена длабочина од 76mm и два печати.

Технички спецификации на профилот:

7 комори – Uf = 1,2 W / m²K

5 комори: Uf = 1,3 W / m²K

Звучна изолација до 47 dB.

Профили за врати

Brügmann bluEvolution 82

Како влез во домот, влезната врата дава важен прв впечаток за личниот стил, карактер и вкус. Оваа информација им дава на развивачите и дизајнерите нови предизвици секој ден. Како функционален, но пред сè декоративен и затоа многу личен елемент на куќата, влезната врата мора да ги исполнува најстрогите барања на функција и дизајн. Мора да биде во состојба да издржи ненамерно трескање, како и влијание на екстремни временски услови. Висока стабилност, оптимална топлинска изолација, одлично намалување на звукот и заштита од кражба, долг работен век и софистициран дизајн се клучни критериуми, кои системите на влезните врати на Brügmann bluEvolution 82 ги исполнуваат.

Brügmann bluEvolution: 82 AD

Софистицираниот дизајн на профилот со две нивоа на запечатување ги комбинира оптималните термоизолациски својства со техничко совршенство, бидејќи убаво дизајнираниот стаклен раб овозможува дебелина на полнење до 52 mm. Со своите големи челични засилувања, Brügmann bluEvolution 82 AD гарантира долгорочна стабилност и функционална безбедност. Дводелниот дизајн на прагот на вратата (PVC и алуминиум композитен) гарантира оптимална термичка сепарација. Покрај тоа, прагот е особено погоден за премин без влезници, влезни врати, странични влезни врати и двокрилна врата со единечен или двоен појас. Благодарение на овие карактеристики, bluEvolution 82 AD исто така е долгорочна опција за домови дизајнирани да ги задоволат барањата на постарите лица и лицата со посебни потреби.

Brügmann bluEvolution: 82 MD

Со своите три нивоа на запечатување (централен систем за затварање), системот Brügmann bluEvolution 82 MD влезната врата претставува понатамошно подобрување на топлинските и акустичните перформанси. Неговата технологија на запечатување е од витално значење за сигурна, годишна заштита на времето и топлинска изолација. Огромната арматура на челик во појасот ќе ви обезбеди сигурна заштита од несаканите гости. Отстапката на појасот е дизајнирана за пополнување на дебелини до 52 мм. Комбинацијата на ПВЦ и алуминиумски композити на прагот на вратата обезбедува одлична термичка стабилност. Дополнително, прагот е особено погоден за премин на влезните врати без бариери – вклучувајќи ги и оние наменети за соодветно живеење – и за употреба во странични влезни врати и двокрилни врата со двоен или двоен појас.
ФАКТИ:

/// До Ud = 0,80 W / (m²K)

/// Класа на отпорност на провалување 2

Brügmann bluEvolution: 82 Alu

За да го подобри визуелниот изглед на серијата врати Brügmann bluEvolution 82, Salamander нуди високо квалитетен алуминиумски покривен профил. Анодизирани или RAL бои, мат или во фини текстурирани шари, бои на DB или NCS – секоја желба на боја може да се исполни. Профилот на алуминиумскиот профил беше специјално развиен за системот Brügmann bluEvolution 82.
Монтажни, ламинирани рамки, заварени или брановидни, или ламинирани шипки за внатрешно производство, овозможуваат кратко време на производство. Едноставните и рационални клипни прицврстувања обезбедуваат брза и точна врска со највисоко ниво на квалитет – без дополнително поврзување.

ФАКТИ:

/// Области на примена: странични и долни висечки прозорци, навалени и прозорци на вртење, секундарна влезна врата

Лизгачки системи

Salamander: HST

Врати на подигање и слајд врати му даваат на секој простор пространа и светла атмосфера. Дали за балкон, веранда или двор, со само еден вртеж на рачниот зглоб ќе создадете беспрекорна врска меѓу затворен простор и на отворено – и без досадни прагови кои можат да предизвикаат исклучување. Големи челични засилувања обезбедуваат максимална стабилност и долг работен век. Статично избалансираниот структурен дизајн овозможува непречено движење на појасот и гарантира долготрајна, сигурна функционалност со одлична термичка изолација и својства за намалување на звукот.

ФАКТИ:
/// Длабочина на конструкцијата на рамката: 172 мм
/// Длабочина на конструкцијата на појасот: 76 мм
/// до Ud = 0.77 W / (m²K) (со термички одвоен челик)
/// Големина: 4.80 x 2.50 m
/// Застаклување: до 48 мм
/// Класа на отпорност на прпвалување 2

Evolutiondrive: HST
ДОДАВАЊЕ НА НОВА ДИМЕНЗИЈА НА ПРОСТОРОТ ЗА ЖИВЕЕЊЕ

Големи прозорни единици овозможуваат многу природно светло во домот – ова е исто така случај со новата еволуција за подигнување и лизгање на вратите, кои ги оживуваат вашите внатрешни простори. Постигнат концепт на засилување претставува основа за структурно избалансирана конструкција која прифаќа големи единици за застаклување. Оптимизираните нивоа на запечатување, особено во средниот дел, обезбедуваат одлични својства на топлинска изолација и помагаат во намалување на структурните топлински мостови – обезбедување на ладни остатоци каде што припаѓа. Во прилог на функционалноста со високи перформанси, лизгачката и подигнувачка врата се издвојува со одличната компатибилност со сите популарни прагови и ги исполнува сите барања за иднина без бариери.

ФАКТИ:
/// Длабочина на конструкцијата на рамката: 194 мм
/// Длабочина на конструкцијата на крилото: 82 мм
/// до Ud = 0,72 W / (m²K)
/// Големина: 4.80 x 2.50 m
/// Застаклување: до 52 мм

evolutionDrive: SF
КАДЕ ФЛЕКСИБИЛНОСТА СТАНУВА ОЧИГЛЕДНА

Паметниот концепт, evolutionDrive: SF ги постигнува високите точки како разновиден лизгачки елемент погоден за употреба во лизгачки прозорци и конструкции на врати. Како резултат, бенефитот е максимална флексибилност. Врз основа на длабочина на конструкцијата на рамката од 76 мм, тенкиот дизајн импресионира со својот современ дизајн, што го прави совршен за секое поставување и компатибилен со сите профили за поврзување и технологијата за застаклување на серијата Streamline. Малата видлива ширина овозможува големи површини за застаклување и дава природен и естетски пријатен изглед на секој простор за живеење. И најдоброто нешто: достапниот спектар на бои им овозможува на дизајнерите да им дадат слобода на нивната креативност и да се усогласат со кој било архитектонски стил.

ФАКТИ:
/// Длабочина на конструкцијата на рамката: 76 мм
/// Длабочина на конструкцијата на крцка: 50 mm
/// до Uw = 1,2 W / (m²K)
/// Големина: 3,50 х 2,48 м
/// Застаклување: до 28 мм

evolutionDrive: Jetline

LIM ЛИНИЈАТА СОЗДАВА СВЕТОЛ ИЗГЛЕД

evolutionDrive Jetline ќе ги направи вашите простории пространи и светли. Класично тесната геометрија на профилот дава систем на лизгачки врати особено елегантен изглед. Подеднакво привлечен е и правиот дизајн на прагот, што го прави особено лесно да се исчисти. Избалансираната структурална конструкција на вратата осигурува дека листот се движи непречено и со сигурна функционалност.

ФАКТИ:
/// Длабочина на конструкцијата на рамката: 132 мм
/// Длабочина на конструкцијата на крилото: 60 mm
/// До Ud = 1,4 W / (m²K)
/// Големина: 2,50 х 2,10 м
/// Застаклување: до 32 мм